Sposób przygotowania:
Ciasto z masą Kubusiową i masą śmietankową
BISZKOPT: ubić białka, dodać cukier, a następnie żółtka. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i wsiać do ubitej piany. Wymieszać łyżką. Masę wyłożyć na brytfannę i piec ok. 25 minut w 180 st. Po tym czasie wyjąć i ostudzić.
MASA KUBUSIOWA: większość soku Kubuś zagotować (ok. 700 ml), w pozostałej części wymieszać budynie i wlać do gotującego się soku. Odstawić do ostudzenia.
Margarynę utrzeć z cukrem, dodać zimnego budyniu. Wyłożyć masę na biszkopta.
MASA ŚMIETANKOWA: Przygotować galaretki. Ubić śmietanę, dodać cukier puder, śmietan fix, bitą śmietanę i tężejącą galaretkę. Wymieszać. Wyłożyć na ciasto, wyrównać i ozdobić.
MASA KUBUSIOWA: większość soku Kubuś zagotować (ok. 700 ml), w pozostałej części wymieszać budynie i wlać do gotującego się soku. Odstawić do ostudzenia.
Margarynę utrzeć z cukrem, dodać zimnego budyniu. Wyłożyć masę na biszkopta.
MASA ŚMIETANKOWA: Przygotować galaretki. Ubić śmietanę, dodać cukier puder, śmietan fix, bitą śmietanę i tężejącą galaretkę. Wymieszać. Wyłożyć na ciasto, wyrównać i ozdobić.