Sposób przygotowania:
Sernik puszysty
Blachę o wymiarach 22 x 29 cm wyłożyć papierem do pieczenia i wyłożyć dno dwoma warstwami herbatników. W misce utrzeć żółtka z 1/2 cukru, dodać budyń, twaróg oraz jogurt i wymieszać.
Białka ubić a gdy będą prawie ubite dodawać resztę cukru i ubijać nadal. Gdy piana jest ubita dodać ją do masy serowej i delikatnie wymieszać.
Masę wyłożyć na ciastka i wstawić blachę do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i piec sernik 80 minut. Potem ubić kolejne białka z cukrem i przyprawą. Wyjąc szybko ale delikatnie blachę z piekarnika i wyłożyć pianę.
Ponownie blaszkę wstawić do piekarnika zmniejszając temperaturę do 150 stopni i piec jeszcze 15 minut lub do ścięcia piany.
Upieczony sernik wystudzić w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach a potem sernik schłodzić.
Białka ubić a gdy będą prawie ubite dodawać resztę cukru i ubijać nadal. Gdy piana jest ubita dodać ją do masy serowej i delikatnie wymieszać.
Masę wyłożyć na ciastka i wstawić blachę do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i piec sernik 80 minut. Potem ubić kolejne białka z cukrem i przyprawą. Wyjąc szybko ale delikatnie blachę z piekarnika i wyłożyć pianę.
Ponownie blaszkę wstawić do piekarnika zmniejszając temperaturę do 150 stopni i piec jeszcze 15 minut lub do ścięcia piany.
Upieczony sernik wystudzić w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach a potem sernik schłodzić.
SylaUla
zewa
Sernik wyszedł bardzo puszysty i smaczny. Ja kombinuję z dodatkami do sera więc ten eksperyment też się udał.
Henia
zewa
:)