Sposób przygotowania:
Truskawkowy sernik Eli na zimno
Herbatniki pognieść prawie na miazgę. Masło roztopić,lekko przestudzić,wlać do herbatników i wymieszać. Tortownicę (34 cm) wyłożyć folią spożywczą. Do tortownicy włożyć masę herbatnikową i dokładnie ugnieść. Tortownicę włożyć do lodówki i schłodzić. Truskawki umyć pod bieżącą wodą,odsączyć i usunąć szypułki. 330 ml śmietany ubić na sztywno. 5 łyżek żelatyny rozpuścić w 100 ml wrzącej wody i przestudzić. 1.30 kg truskawek zmiksować,dodać twaróg z wiaderka,ubitą śmietanę,żelatynę i dokładnie wymieszać. Z pozostałych truskawek wybrać najładniejsze na wierzch sernika. Na spód z herbatników wylać połowę masy serowej wyłożyć resztę truskawek i wylać resztę masy. Tortownicę przykryć i włożyć do lodówki na kilka godzin,żeby sernik stężał. pozostałą żelatynę rozpuścić w 50 ml wrzącej widy i przestudzić. Po wyjęciu senika z lodówki ubić pozostałą śmietanę z cukrem pudrem i żelatyną. Śmieyanę wyłożyć na sernik i ułożyć pozostałe truskawki. Smacznego!