Sposób przygotowania:
Sernik dyniowo-kokosowy
Twaróg wymieszać z mascarpone i mleczkiem kokosowym. Dodać wiórki kokosowe i kaszę mannę. Wymieszać i odstawić na 30 minut. Po tym czasie dodać puree z dyni i cukier, zmiksować. Wbić całe jajka i zmiksować krótko aby nie napowietrzyć masy serowej.
Masę przelać do tortownicy wyścielonej papierem do pieczenia, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, piec 10 minut, zmniejszyć do 130 stopni i piec 60 minut.
Wystudzić i schłodzić całą noc w lodówce
Masę przelać do tortownicy wyścielonej papierem do pieczenia, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, piec 10 minut, zmniejszyć do 130 stopni i piec 60 minut.
Wystudzić i schłodzić całą noc w lodówce