Sposób przygotowania:
Ucierane ciasto z rabarbaremWykonanie ciasta:

Masło lub margarynę przekładamy do miski, następnie ucieramy z cukrem na puszystą masę.
Do utartej masy stopniowo wbijamy po jednym jajku i ucieramy, dodajemy białka i dalej ucieramy, dodajemy serek i dokładnie ucieramy.
Obie mąki przesiewamy przez gęste sitko z proszkiem do pieczenia i wsypujemy do ciasta, ucieramy na gładkie ciasto.
Do pieczenia:

Rabarbar oczyszczamy, następnie myjemy i dokładnie osuszamy, kroimy go na mniejsze kawałki. Przygotowane ciasto przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach tak około 24 cm x 35 cm.
Następnie na ciasto wykładamy równomiernie przygotowany i pokrojony rabarbar. Rabarbar posypujemy cukrem.
Pieczenie i podanie:

Następnie ciasto pieczemy około 60 minut w temperaturze 180 stopni do zrumienienia. Sprawdzamy suchym patyczkiem czy jest upieczone.
Upieczone studzimy, kroimy i podajemy.
Rady:
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.