Sposób przygotowania:
Pyszny, puszysty sernik z rodzynkami
Rodzynki zalać gorącą woda i zostawić na 15 minut. Po tym czasie odsączyć na sitku. Jajka wybić do miski, wsypać zwykły cukier i waniliowy i chwilę ubijać. Potem dodać jogurt, mascarpone, ser i budyń i dokładnie połączyć wszystko aby nie było grudek. Następnie rodzynki wymieszać z mąką i dodać je do masy serowej a potem wymieszać. Tortownicę o średnicy 23 cm wysmarować margaryną i dno wyłożyć biszkoptami. Dookoła tortownicy układać biszkopty, gdyby się przewracały kłaść po kilka i wlewać po trochu masy. I tak dookoła a następnie wylać resztę masy serowej. Tortownicę wstawić do innej blaszki a potem na wyższą blachę z wyposażenia kuchenki i do tej blachy wlać wodę. Sernik piec w kąpieli wodnej 30 minut najpierw w 180 stopniach a potem kolejne 30 minut w 150. Po upieczeniu uchylić drzwiczki piekarnika i wystudzić sernik a potem wstawić na kilka godzin do lodówki. Polewę roztopić w kąpieli wodnej i polać nią sernik a na koniec posypać różowym cukrem.
2milutka
zewa
Dzięki Agatko. Tak, fotka na tarasie. Jeszcze takie małe rzeczy są do wykończenia, ale już sobie siedzę i klikam na laptopku na tarasie właśnie. Ale chyba zaraz się schowam bo coś zimno się robi. Może ta burza od Ciebie do nas przywędruje.
2milutka
zewa
Tak masz rację, a noce zimne są. U nas kilka dni temu był spory przymrozek i u mojego Taty ziemniaki przymarzły.
2milutka
no widzisz ..tak w maju zdarza się :(
julcia12437
zewa
Ma być gram, dzięki. Już edytuję.
julcia12437
Tak myślałam :) Nie ma za co, uwielbiam czytać Twoje przepisy, a i zostawiam 5-teczkę ;D
zewa
:)
edytaha
zewa
Zapraszam :)
cris
zewa
:)
monikaT83