Sposób przygotowania:
Sernik z truskawkami
Z masła i reszty składników na ciasto ugniatamy ciasto kruche. Przekładamy do woreczka foliowego i wkładamy do lodówki na 1 godzinę aby się schłodziło.
Ricottę miksujemy z cukrem i dodajemy po 1 jajku cały czas miksując. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i wykładamy połowę ciasta. Truskawki myjemy i odcinamy szypułkę, maczamy odkrojonym końcem w bułce tartej i układamy na cieście. W przestrzenie między truskawkami nakładamy masę serową.
Na wierzch kruszymy resztę ciasta. Wstawiamy sernik do piekarnika i pieczemy przez ok. 1 godzinę w temperaturze 200 stopni.
Ricottę miksujemy z cukrem i dodajemy po 1 jajku cały czas miksując. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i wykładamy połowę ciasta. Truskawki myjemy i odcinamy szypułkę, maczamy odkrojonym końcem w bułce tartej i układamy na cieście. W przestrzenie między truskawkami nakładamy masę serową.
Na wierzch kruszymy resztę ciasta. Wstawiamy sernik do piekarnika i pieczemy przez ok. 1 godzinę w temperaturze 200 stopni.