Sposób przygotowania:
Sernik z truskawkami na spodzie brownie
Do miski wsypać mąkę, cukier, kakao, proszek do pieczenia, sodę i sól, wymieszać łyżką. Dodać mleko, olej, całe jajka, zmiksować. Wlać wrzącą wodę, jeszcze raz krótko zmiksować. Wylać do prostokątnej formy do pieczenia o wymiarach 32x21 cm (ciasto jest rzadkie). Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200C, piec ok. 20 minut.
Truskawki umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, przekroić na połówki. Do miski wyłożyć ser, dodać jajka, cukier i budyń, krótko zmiksować. Gotową masę serową wylać na podpieczony spód, rzędami ułożyć truskawki (przekrojem do spodu).
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200C i zaraz przykręcić do 190C, piec ok. 30 minut.
Ostudzić.
Truskawki umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, przekroić na połówki. Do miski wyłożyć ser, dodać jajka, cukier i budyń, krótko zmiksować. Gotową masę serową wylać na podpieczony spód, rzędami ułożyć truskawki (przekrojem do spodu).
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200C i zaraz przykręcić do 190C, piec ok. 30 minut.
Ostudzić.
misia5
Beatris
SylaUla
LauraLaura
Magdalena88
Hrabina w kuchni
kontakt1982
Kniejson
Czekoladka 2