Sposób przygotowania:
Sernik stracciatella z musem morelowym
Ciastka mielimy. Dodajemy krem czekoladowy. Mieszamy. Dno tortownicy wykładamy ciasteczkami. Chłodzimy około dwóch godzin.
Czekoladę deserową kroimy na małe kawałki. Ser ucieramy z cukrem pudrem. Do masy dodajemy jogurt. Miksujemy. Dodajemy kawałki czekolady. Mieszamy. Żelatynę rozpuszczamy w zimnej wodzie. Po napęcznieniu lekko podgrzewamy. Dodajemy małym strumieniem do masy serowej. Mieszamy.
Dżem podgrzewamy. Miksujemy. Przecedzamy. Ponownie mus podgrzewamy. Dodajemy dwie łyżki żelatyny. Mieszamy. studzimy.
Na ciasteczka wykładamy masę serową. Odstawiamy do stężenia. Na masie serowej układamy mus morelowy. Odstawiamy do stężenia na dwie godziny. Sernik chłodzimy w sumie około pięciu godzin.
Czekoladę deserową kroimy na małe kawałki. Ser ucieramy z cukrem pudrem. Do masy dodajemy jogurt. Miksujemy. Dodajemy kawałki czekolady. Mieszamy. Żelatynę rozpuszczamy w zimnej wodzie. Po napęcznieniu lekko podgrzewamy. Dodajemy małym strumieniem do masy serowej. Mieszamy.
Dżem podgrzewamy. Miksujemy. Przecedzamy. Ponownie mus podgrzewamy. Dodajemy dwie łyżki żelatyny. Mieszamy. studzimy.
Na ciasteczka wykładamy masę serową. Odstawiamy do stężenia. Na masie serowej układamy mus morelowy. Odstawiamy do stężenia na dwie godziny. Sernik chłodzimy w sumie około pięciu godzin.
SylaUla
Ewa27
Bardzo dziękuje za miłe słowa.