Sposób przygotowania:
Sernik szampański na zimno
Trzy kolorowe galaretki rozpuścić w 3 szklankach wrzącej wody ,każda o pojemności 200 ml (każdą galaretkę osobno) odstawić do zastygnięcia. 2 galaretki truskawkowe rozpuścić w 400ml wrzącej wody,wystudzić ,wymieszać z serkami. Zastygnięte galaretki pokroić w kostkę ,dodać do masy z serków,wymieszać.Wlać do szklanego naczynia lub tortownicy ,na wierzch ułożyć delicje szampańskie,odstawić na 20 min w chłodne miejsce. Galaretkę truskawkową lub inną rozpuścić w 400 ml wrzącej wody,odstawić do stężenia,tężejącą wylać na delicje,odstawić sernik na 1,5 godziny w chłodne miejsce. Kroić ostrym nożem ,maczając nóż we wrzątku. Smacznego.
elzbieta8960
msewka
truskawka77