Sposób przygotowania:
Sernik truskawkowy bez pieczenia
Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i na dnie układamy ciastka. Truskawki myjemy, usuwamy szypułki i blendujemy je razem z cukrem pudrem i serkiem. Galaretki rozpuszczamy w 1 szkl gorącej wody i odstawiamy do przestygnięcia.
Tężejącą galaretkę dodajemy do masy serowo -truskawkowej i miksujemy. Gdy masa sernikowa zacznie tężeć wykładamy ją delikatnie na biszkopty i wyrównujemy. Wstawiamy ciasto na kilka godzin do lodówki.
Zimną śmietankę ubijamy z cukrem pudrem, przekładamy do rękawa i dekorujemy górę ciasta. Układamy połówki truskawek i posypujemy odrobiną startej czekolady.
Tężejącą galaretkę dodajemy do masy serowo -truskawkowej i miksujemy. Gdy masa sernikowa zacznie tężeć wykładamy ją delikatnie na biszkopty i wyrównujemy. Wstawiamy ciasto na kilka godzin do lodówki.
Zimną śmietankę ubijamy z cukrem pudrem, przekładamy do rękawa i dekorujemy górę ciasta. Układamy połówki truskawek i posypujemy odrobiną startej czekolady.