Sposób przygotowania:
Kakaowo-orzechowe kruche ciasto z owocami i pianka
Ciasto:
Wszystkie składniki ciasta wrzucamy do miski i szybko zagniatamy ciasto. Dzielimy na dwie części. Dużą blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Wykładamy jedną część ciasta. Drugą wkładamy do zamrażalnika na 15 minut.
Pianka:
Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy serki i jogurt oraz pozostałe składniki. Delikatnie mieszamy do połączenia się składników.
Owoce obieramy i robimy w kostkę. Wykładamy na ciasto, następnie wlewamy masę i układamy druga część ciasta.
Pieczemy ok 1 godziny w 180 stopniach.
Smacznego
Wszystkie składniki ciasta wrzucamy do miski i szybko zagniatamy ciasto. Dzielimy na dwie części. Dużą blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Wykładamy jedną część ciasta. Drugą wkładamy do zamrażalnika na 15 minut.
Pianka:
Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy serki i jogurt oraz pozostałe składniki. Delikatnie mieszamy do połączenia się składników.
Owoce obieramy i robimy w kostkę. Wykładamy na ciasto, następnie wlewamy masę i układamy druga część ciasta.
Pieczemy ok 1 godziny w 180 stopniach.
Smacznego
BozenaMatuszczyk