Sposób przygotowania:
Drożdżówka z kwiatami cukinii pod kruszonką
Pięć dag. drożdży rozpuścić w szklance ciepłej wody, dodać pół szklanki cukru, pół szklanki płatków nagietka, olejek waniliowy i pół kg. mąki pszennej, wlać pół szklanki oleju rzepakowego. Wyrobić ciasto, przełożyć je do wysmarowanej formy wysypanej kaszką manną.
Na cieście ułożyć kwiaty cukinii pozbawione pręcików i środków. Na kwiatach posypać kruszonkę. Upiec. Pieczemy około godziny.
Do zrobienia kruszonką zmieszaj 150g mąki, pół szklanki cukru i pół kostki masła, kilka kropel olejku cytrynowego.
Na cieście ułożyć kwiaty cukinii pozbawione pręcików i środków. Na kwiatach posypać kruszonkę. Upiec. Pieczemy około godziny.
Do zrobienia kruszonką zmieszaj 150g mąki, pół szklanki cukru i pół kostki masła, kilka kropel olejku cytrynowego.