Sposób przygotowania:
Sernik Wiedeński
Odzielamy żółtka od białek. Ważne, aby w białkach nie było zółtek, ponieważ ubijamy z nich pianę- ale dopiero pod koniec przygotowania. Następnie mielimy biały ser (używam maszynki do mielenia mięsa). Ucieramy cukier puder i cukry waniliowe z margaryną i dodajemy po dwa żółtka powoli ucierając aż do powstania pulchnej masy. Następnie dodajemy po łyżce zmielonego sera, na koniec wsypujemy budyń ( UWAGA NIE ROZRABIAMY GO WSYPUJEMY SYPKI PROSZEK). Ubijamy pianę z białek i do gotowej, gładkiej masy dodajemy porcjami pianę i delikatnie mieszamy. Wykładamy blachę herbatnikami, aby dokładnie pokryć cały spód, polecam kwadratowe lub prostokątne blachy. Następnie układamy na tym masę. Ja posypuję wierzch wiórkami kokosowymi. Piec w piekarniku uprzednio nagrzanym do 200* okolo 50-60 minut.p.s jeżeli nie mamy budyniu możemy zastąpić go 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej :) propozycja podania: ja roztapiam kostki gorzkiej i mlecznej czekolady, zalewam kawałek serniczka gorącą masą i polewam średnio startym musem z truskawek:)