Sposób przygotowania:
Sernik z borówkami
Borówki myjemy i przekładamy na cedzak, odsączamy z wody.
Do miski wkładamy serek, twaróg, wybite jajka i blendujemy na gładką masę. Wsypujemy cukier waniliowy, cukier puder, budynie i dodajemy pastę waniliową, ponownie blendujemy na gładką masę.
Ciasto przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzch ciasta układamy borówki. Blaszkę wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 1 godzinę. Sernik zostawiamy w piekarniku do ostygnięcia.
Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
Do miski wkładamy serek, twaróg, wybite jajka i blendujemy na gładką masę. Wsypujemy cukier waniliowy, cukier puder, budynie i dodajemy pastę waniliową, ponownie blendujemy na gładką masę.
Ciasto przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzch ciasta układamy borówki. Blaszkę wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 1 godzinę. Sernik zostawiamy w piekarniku do ostygnięcia.
Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
kuchenny świat