Sposób przygotowania:
Sernik z borówkami
Z podanych składników zagniatamy ciasto i odkładamy do lodówki.
Borówki płuczemy i osuszamy. Jabłka obieramy i kroimy w kostkę.
Jajka wybijamy, dodajemy cukier i miksujemy.
Dodajemy ser, budyń i mąkę z proszkiem. Dodajemy też olej i dowolny aromat. Miksujemy do połączenia składników.
Na koniec dodajemy pianę z białek i mieszamy łyżką.
Ciasto wyjmujemy z lodówki i dzielimy na dwie nierówne części. Większą wylepiamy spód przygotowanej dużej blaszki.
Wykładamy masę serową i zasypujemy przygotowanymi owocami. Zakrywamy wierzch kruszonką z pozostałego ciasta.
Pieczemy w nagrzanym piekarniku ok 60 min w 180 stopniach.
Borówki płuczemy i osuszamy. Jabłka obieramy i kroimy w kostkę.
Jajka wybijamy, dodajemy cukier i miksujemy.
Dodajemy ser, budyń i mąkę z proszkiem. Dodajemy też olej i dowolny aromat. Miksujemy do połączenia składników.
Na koniec dodajemy pianę z białek i mieszamy łyżką.
Ciasto wyjmujemy z lodówki i dzielimy na dwie nierówne części. Większą wylepiamy spód przygotowanej dużej blaszki.
Wykładamy masę serową i zasypujemy przygotowanymi owocami. Zakrywamy wierzch kruszonką z pozostałego ciasta.
Pieczemy w nagrzanym piekarniku ok 60 min w 180 stopniach.