Sposób przygotowania:
Sernik z brzoskwiniami
Rozetrzeć cukier i masło, dodać jajka i śmietanę. Potem wlać do mąki i proszku do pieczenia. Ugnieć jednolite ciasto, podzielić na 2 części. Do jednej połowy dodać kakao. Rozwałkować ciasto 0,5 cm grubości i umieścić w formie, pokrytej papierem. Smarować cienką warstwą dżemu, posypać migdałami i kakao w proszku. Jajka z cukrem ubić, dodać masło i skrobi. Następnie dodać przetarty przez sito twaróg, śmietana, cukier waniliowy, skórkę z cytryny, ubić 15 - 20 minut. Połowę masy twarogowej przełożyć na ciasto, z góry brzoskwinie i przykryć pozostałą masą serową. Z góry – ciasto z kakao. Piec 1 - 1,2 godziny. w temperaturze 160 - 170 C.