Sposób przygotowania:
Sernik z brzoskwiniami
Ciasto: Z mąki, cukru, żółtek, margaryny, śmietany i proszku do pieczenia zagniatamy kruche ciasto. Większą część wykładamy do foremki o wymiarze 25/36 a pozostałe zamrażamy.
Ser: Ser mielimy. Margarynę ucieramy z żółtkami i obydwoma cukrami. Z białek ubijamy pianę. Do utartych żółtek dodajemy porcjami ser, a na końcu pianę. Brzoskwinie odcedzamy z zalewy, kroimy w kostkę i na końcu mieszamy z serem. Masę serową wykładamy na ciasto.
Piana: Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę, na końcu wsypujemy mąkę, mieszamy wykładamy na ser. Ciasto z zamrażarki ścieramy na pianę. Sernik pieczemy do 45 minut w 180 stopniach.
Ser: Ser mielimy. Margarynę ucieramy z żółtkami i obydwoma cukrami. Z białek ubijamy pianę. Do utartych żółtek dodajemy porcjami ser, a na końcu pianę. Brzoskwinie odcedzamy z zalewy, kroimy w kostkę i na końcu mieszamy z serem. Masę serową wykładamy na ciasto.
Piana: Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę, na końcu wsypujemy mąkę, mieszamy wykładamy na ser. Ciasto z zamrażarki ścieramy na pianę. Sernik pieczemy do 45 minut w 180 stopniach.