dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Sernik z brzoskwiniami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
  • KALORIE: 300
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Delikatny i puszysty sernik z brzoskwiniami bez ciasta na spodzie. Smaczne i proste w przygotowaniu.

Sernik z brzoskwiniami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sernik z brzoskwiniami

 

  • 1 kg twarogu z wiaderka
  • 1 szkl cukru
  • 5 jajek
  • 1 budyń waniliowy
  • 1 cukier waniliowy
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/2 puszki brzoskwiń
  • 1/2 margaryny
  • szczypta soli
  • cukier puder do posypania

 

Sposób przygotowania:

Sernik z brzoskwiniami
Żółtka ucieramy z cukrem i margaryną. Następnie wsypujemy budyń, proszek do pieczenia. Na koniec dodajemy twaróg i dokładnie mieszamy. Białka ubijamy na sztywną z dodatkiem szczypty soli. Dodajemy do sera i delikatnie mieszamy. Brzoskwinie odcedzamy z zalewy i kroimy w mniejsze kawałki. Dodajemy do ciasta. Ciasto wlewamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około 1 godzinę w 180 stopniach. Wystudzone posypujemy cukrem pudrem. Smacznego!
Sernik z brzoskwiniami
Białka ubijamy z solą na sztywną piankę.
Sernik z brzoskwiniami
Żółtka ucieramy z cukrem i margaryną na puch.
Sernik z brzoskwiniami
Do masy serowej dodajemy pokrojone owoce.
Sernik z brzoskwiniami
Sernik przelewamy do formy i pieczemy około 1 h.