Sposób przygotowania:
Sernik z budyniem, żurawiną i czekoladąWykonanie sernika:
Do misy wbijamy jaja temp pokojowa. Miksujemy jaja, w międzyczasie wsypujemy cukier i miksujemy, aż cały się rozpuści i nie będzie grudek czuć.Teraz dodajemy ser z wiaderka, miksujemy na małych obrotach, aż do ostatniego sera. Wsypujemy budyń, nadal miksując na najmniejszych obrotach. Formę tortowa 26 cm wykładam herbatnikami, to co nie dojdzie to kruszę w palcach i wsypuje między luki. Wsypuje na herbatniki żurawinę, dosyć gęsto by dno zakryło. Wylewam połowę sera i posypuje żurawiną, na to druga połowa sera i znowu żurawina. Wstawiam do pieca na dno formę z wodą, wstawiam piec na 240 stopni. Wkładam formę z serem do pieca, zmniejszam temp do 220 stopni. Piekę z 10-15 minut po czym zmniejszam temp do 180 stopni i piekę 50 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu polewam sernik rozpuszczona czekolada z wodą, czekam , aż zastygnie i szpatułka do dekoracji kremu robię wzorki na wierzchu. Wstawiam do lodówki sernik na 1-2 godziny i można podawać.