Sposób przygotowania:
sernik z budyniem o smaku czekoladowym
Mąkę pszenną zmieszać z proszkiem do pieczenia.
Dodać margarynę, cukier, jajka i żółtko.
Wszystko posiekać nożem i zagnieść na kruche ciasto.
Na prostokątna formę wyłożyć papier do pieczenia.
Na papierze rozłożyć kruche ciasto.
Połowę mleka zagotować, a z pozostałym rozmieszać budynie czekoladowe.
Wlać do gotującego się mleka budynie i ugotować gęsty budyń.
Następnie ugotowany, gorący budyń wylać na kruche ciasto, posypać rodzynkami i pozostawić do ostudzenia.
Margarynę utrzeć na puszystą masę z żółtkami i cukrem.
Dalej ucierając dodawać serki waniliowe i budyń śmietankowy w proszku. Następnie dodać ubite na sztywną pianę białka. Delikatnie połączyć z masą serową i całość wyłożyć na ostudzony budyń.
Wyłożyć do rozgrzanego piekarnika piec przez około 40 minut w temperaturze 180 stopni.
Masło roztopić i dodać do niego połamana na kawałki mleczną czekoladę. Razem wymieszać alby składniki się połączyły.
Gotową polewą polać ostudzony sernik.
SMACZNEGO !!!
Dodać margarynę, cukier, jajka i żółtko.
Wszystko posiekać nożem i zagnieść na kruche ciasto.
Na prostokątna formę wyłożyć papier do pieczenia.
Na papierze rozłożyć kruche ciasto.
Połowę mleka zagotować, a z pozostałym rozmieszać budynie czekoladowe.
Wlać do gotującego się mleka budynie i ugotować gęsty budyń.
Następnie ugotowany, gorący budyń wylać na kruche ciasto, posypać rodzynkami i pozostawić do ostudzenia.
Margarynę utrzeć na puszystą masę z żółtkami i cukrem.
Dalej ucierając dodawać serki waniliowe i budyń śmietankowy w proszku. Następnie dodać ubite na sztywną pianę białka. Delikatnie połączyć z masą serową i całość wyłożyć na ostudzony budyń.
Wyłożyć do rozgrzanego piekarnika piec przez około 40 minut w temperaturze 180 stopni.
Masło roztopić i dodać do niego połamana na kawałki mleczną czekoladę. Razem wymieszać alby składniki się połączyły.
Gotową polewą polać ostudzony sernik.
SMACZNEGO !!!