Sposób przygotowania:
Sernik z malinami
Spód: herbatniki zmiksować blenderem na proszek dodać rozpuszczoną ciepłą margarynę i wymieszać. Wyłożyć na dno tortownicy ugnieść i wyrównać powierzchnię. Włożyć do lodówki. Masa serowa: twaróg przełożyć do misy z miksera dodać cukier puder, esencję waniliową i zmiksować. Zimną kremówkę ubić na sztywno dodawać porcjami do sera i miksować na wolnych obrotach. Żelatyną namoczyć i rozpuścić w mleku, letnią wlewać do masy serowej i miksować na wolnych obrotach. Połowę masy wylać na spód z herbatników ułożyć na całej powierzchni maliny, wylać resztę masy serowej i wyrównać powierzchnię. Na górze ułożyć maliny i włożyć do lodówki do stężenia. Galaretkę przygotować w 400 ml gorącej wody,tężejącą galaretkę wylać na górę i ponownie włożyć do lodówki najlepiej na całą noc. Tortownica 28 cm.
2milutka
jaNina
alaaa