Sposób przygotowania:
Sernik z truskawkami na spodzie z płatków owsianyc
Spód sernika:
Masło rozpuszczamy w rondelku i odstawiamy do ostygnięcia. Płatki owsiane mieszamy z kakao i dodajemy masło. Całość dokładnie mieszamy. Blachę wykładamy na dnie i bokach papierem do pieczenia i przesypujemy spód z płatków owsianych. Dociskamy go lekko łyżką.
Masa serowa:
W wysokiej misce mieszamy po kolei wszystkie składniki. Dodajemy do masy serowej najpierw po 1 jajku, a następnie mąkę ziemniaczaną, budyń, cukier waniliowy i cukier puder. Zazwyczaj mieszam mikserem na najniższych obrotach. Przygotowaną masę przelewamy na spód i wstawiamy do nagrzanego wcześniej piekarnika do 180 C. Pieczemy 60 minut.
Studzimy przy otwartych drzwiczkach piekarnika.
Wystudzone ciasto dekorujemy truskawkami i listkami świeżej mięty.
Masło rozpuszczamy w rondelku i odstawiamy do ostygnięcia. Płatki owsiane mieszamy z kakao i dodajemy masło. Całość dokładnie mieszamy. Blachę wykładamy na dnie i bokach papierem do pieczenia i przesypujemy spód z płatków owsianych. Dociskamy go lekko łyżką.
Masa serowa:
W wysokiej misce mieszamy po kolei wszystkie składniki. Dodajemy do masy serowej najpierw po 1 jajku, a następnie mąkę ziemniaczaną, budyń, cukier waniliowy i cukier puder. Zazwyczaj mieszam mikserem na najniższych obrotach. Przygotowaną masę przelewamy na spód i wstawiamy do nagrzanego wcześniej piekarnika do 180 C. Pieczemy 60 minut.
Studzimy przy otwartych drzwiczkach piekarnika.
Wystudzone ciasto dekorujemy truskawkami i listkami świeżej mięty.