Sposób przygotowania:
Sernik zimny
Formę 26 cm wykładamy papierem do pieczenia i układamy biszkopty.
Ser krótko miksujemy z ajerkoniakiem, kokosem, tylko do połączenia się składników. Dobrze schłodzoną śmietanę miksujemy na sztywno dodając pod koniec cukier puder i delikatnie, najlepiej łyżką łączymy z serem.
Żelatynę zalewamy niewielką ilością zimnej wody , potem lekko podgrzewamy.
Jeszcze ciepłą wlewamy cienkim strumieniem do masy serowej delikatnie mieszając łyżką.
2/3 masy serowej wylewamy na biszkopty, resztę mieszamy z masłem orzechowym i wykładamy na ser.
Sernik schładzamy w lodówce.
Ser krótko miksujemy z ajerkoniakiem, kokosem, tylko do połączenia się składników. Dobrze schłodzoną śmietanę miksujemy na sztywno dodając pod koniec cukier puder i delikatnie, najlepiej łyżką łączymy z serem.
Żelatynę zalewamy niewielką ilością zimnej wody , potem lekko podgrzewamy.
Jeszcze ciepłą wlewamy cienkim strumieniem do masy serowej delikatnie mieszając łyżką.
2/3 masy serowej wylewamy na biszkopty, resztę mieszamy z masłem orzechowym i wykładamy na ser.
Sernik schładzamy w lodówce.