Sposób przygotowania:
Seromak
Dwie szklanki mąki łączymy z kostką margaryny i proszkiem do pieczenia. Siekamy nożem. Dodajemy 6 łyżek mleka, 3 łyżki oleju oraz cukier. Zagniatamy ciasto. Wykładamy na blachę i pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok 10 minut. Na podpieczone ciasto kruche wykładamy masę makową. Możemy podpiec ok ok 5-10 minut. Zmielony ser ucieramy wraz z połową szklanki cukru oraz cukrem waniliowym. Dodajemy po jednym żółtku cały czas ucierając. Dodajemy przyprawę do sernika. Białka ubijamy na sztywno z pozostałym cukrem. Ubite białka dodajemy do masy serowej i mieszamy wszystko razem. Masę serową wykładamy na masę makową. Pieczemy ok 60-70 minut. Czekoladę rozpuszczamy w rondelku. Na przestudzony seromak polewamy delikatnie czekoladą po wierzchu. Smacznego