Sposób przygotowania:
Serowe kuleczki
Ser przełożyć do miski i rozgnieść widelcem wymieszać z żółtkami i jogurtem, następnie dodać cukier oraz przesianą mąkę wymieszaną z sodą na koniec wlać spirytus i zagnieść ciasto. Stolnicę delikatnie podsypać mąką i wyłożyć ciasto, następnie rozwałkować na grubość około 1,5 cm i przy pomocy kieliszka wyciąć krążki z ciasta ( w trakcie smażenia pięknie rosną).
W garnku rozgrzać olej i kłaść po kilka krążków ciasta ( mają luźno pływać), smażyć na złoty kolor.
Usmażone kuleczki odsączyć na papierowym rączniku z nadmiaru tłuszczu i obtoczyć w cukrze pudrze lub tylko delikatnie posypać po wierzchu.
W garnku rozgrzać olej i kłaść po kilka krążków ciasta ( mają luźno pływać), smażyć na złoty kolor.
Usmażone kuleczki odsączyć na papierowym rączniku z nadmiaru tłuszczu i obtoczyć w cukrze pudrze lub tylko delikatnie posypać po wierzchu.
SylaUla