Sposób przygotowania:
Oponki drożdżowe
Drożdże rozetrzeć z cukrem i wymieszać z ciepłym mlekiem. Odstawić do wyrośnięcia. Masło, żółtka, jajko, śmietanę i ocet połączyć z mąką, dodać drożdże i zagnieść ciasto jak na pierogi. Rozwałkować na grubość 5 mm i wycinać szklanką krążki, a w ich środku dziurki kieliszkiem.
Układać na posypanej mąką tacce, przykryć ściereczką i odstawić na godzinę do wyrośnięcia. Smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju. Wyciągać na ręcznik papierowy, a przed podaniem posypać cukrem pudrem.
Smacznego
Układać na posypanej mąką tacce, przykryć ściereczką i odstawić na godzinę do wyrośnięcia. Smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju. Wyciągać na ręcznik papierowy, a przed podaniem posypać cukrem pudrem.
Smacznego
SylaUla
czarrna
Dziękuję :)