Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Pralinki miętowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Proste, szybkie w przygotowaniu pralinki z masła, mleka w proszku i pastylek czekoladowo - miętowych.

Pralinki miętowe

Składniki:

Pralinki miętowe

 

  • 8 pastylek czekoladowo-miętowych
  • 2 łyżki mleka
  • 5 łyżek cukru pudru
  • 1/3 kostki masła
  • 2 szklanki mleka w proszku

Sposób przygotowania:

Pralinki miętowe
Pastylki połamać, przełożyć do garnuszka. Dodać do nich mleko i rozpuścić je na małym ogniu cały czas mieszając. Lekko przestudzić. Masło przełożyć do miski. Dodać do niego cukier puder i szklankę mleka w proszku, zagnieść. Dodać roztopione cukierki i pozostałe mleko w proszku. Wszystko ponownie dokładnie zagnieść. Z masy formować w dłoniach małe kulki. Pralinki można dodatkowo obtoczyć np. w kakao rozpuszczalnym, cukrze pudrze.Pralinki ułożyć na talerzu, schłodzić w lodówce.