blagro1

blagro1

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 505]

Serowe ravioli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Świetny przepis naprawdę polecam!

Serowe ravioli

Składniki:

Serowe ravioli

 

  • Ciasto:
  • 35 dag mąki
  • jajko
  • łyżka oleju;
  • FARSZ:
  • 50 dag twarogu,
  • 3 łyżki posiekanych ziół
  • (tymianek, majeranek, natka),
  • żółtko,
  • 2 łyżki kwaśnoj śmietany,
  • łyżka masła,
  • mata cebula,
  • sól, pieprz.

Sposób przygotowania:

Serowe ravioli
Z podanych składników i wody zagnieść ' ciasto. Podzielić na 2 porcje, rozwałkować. Twaróg utrzeć ze śmietaną i żółtkiem. Dodać zioła i zeszkloną na maśle cebulę, przyprawić. Na jednym placku w równych odstępach układać porcje farszu. Przestrzenie między nimi posmarować wodą. Przykryć drugim plackiem, zalepić. Wyciąć pierożki, ugotować