Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Serowe rożki z powidłami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Rożki z ciasta z dodatkiem sera twarogowego, nadziewane powidłami śliwkowymi są bardzo smaczne, łatwe i szybkie do przygotowania.

Serowe rożki z powidłami

Składniki:

Serowe rożki z powidłami

 

Sposób przygotowania:

Serowe rożki z powidłami
Ser przecisnąć przez praskę lub przemielić w maszynce. Mąkę przesiać, dodać masło, jajka, cukier waniliowy i ser, posiekać i szybko zagnieść ciasto. Rozwałkować na grubość 7-8 mm, pokroić na kwadraty. Na każdy kwadrat ciasta włozyć porcję powideł, złożyć przeciwległe rogi, brzegi zlepić za pomocą widelca. Rożki ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec na złoty kolor w temp 180stopni.