Sposób przygotowania:
Tagliatelle w pieczarkowo serowym sosie
Makaron gotujemy w osolonym wrzątku według przepisu na opakowaniu. Gdy makaron gotuje się, my robimy sos. Cebule obieramy i kroimy w piórka. Wrzucamy na rozgrzany olej na patelni i smażymy do miękkości. Następnie przekładamy ją do rondelka, w którym będziemy przygotowywać sos. Na patelnię, na której wcześniej smażyliśmy cebulę wkładamy kawałki fileta posypane przyprawą do kurczaka, chwilę smażymy z obu stron. Fileta przekładamy do rondelka z cebulą. Pierzarki obieramy i kroimy w plasterki, wrzucamy na patelnię i smażymy do odparowania wody, gotowe przekładamy do rondelka. Do cebuli, fileta i pieczarek dolewamy 0,5 szklanki wody i zagotowujemy. W kubeczku mieszamy śmietanę z mąką i odrobiną wody. Zalewamy nasz sos, energicznie mieszając. Przyprawiamy solą i pieprzem. Na 2 minuty przed końcem dorzucamy starty na tarce żółty ser. Delikatnie mieszamy sos, żeby ser rozpuścił się. Odcedzony i jeszcze gorący makaron przekładamy na talerze i polewamy sosem serowym.