MARIA66

MARIA66

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Tagliatelle w białym sosie z salami.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczny makaron w sosie śmietanowo- serowym , pachnący ziołowym salami.

Tagliatelle w białym sosie z salami. Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Tagliatelle w białym sosie z salami.

 

  • 200 ml śmietany 30%
  • 200g makaronu pełnoziarnistego -tagliatelle
  • 100 g salami w ziołowej skorupce
  • 50g sera grana padano
  • 10 czarnych oliwek
  • 80g sera topionego śmietankowego
  • pieprz
  • listki bazylii

Sposób przygotowania:

Tagliatelle w białym sosie z salami.
Na patelnię wlewamy śmietanę, dodajemy pokrojony serek, pieprz i mieszając gotujemy przez 5 minut na małym ogniu , powstanie sos śmietanowo - serowy.Salami kroimy w plasterki a następnie w paski, oliwki kroimy w plasterki, ser ścieramy na tarce o małych oczkach.Makaron gotujemy w wodzie ,al dente (7-9 minut), odcedzamy i ciepły wsypujemy na patelnie do sosu. Składniki mieszamy razem. Ciepły makaron wykładamy na talerz ,dodajemy salami, oliwki, posypujemy serem i dekorujemy bazylią.
Tagliatelle w białym sosie z salami.
Na patelnię wlewamy śmietanę, dodajemy serek , pieprz i razem gotujemy.
Tagliatelle w białym sosie z salami.
Podstawowe produkty to: makaron, salami, oliwki, ser.
Tagliatelle w białym sosie z salami.
Salami kroimy w paski a oliwki w plasterki.
Tagliatelle w białym sosie z salami.
Ugotowany makaron, al dente wsypujemy na patelnię do zrobionego sosu.

Tagi:

makaron sery ser