Sposób przygotowania:
Tagliatelle w sosie szpinakowo-serowym
Danie jest banalne w wykonaniu i każdy sobie z nim poradzi tak jak pisałem w opisie wersje są dwie a jedyna różnica to użyty ser, który diametralnie zmienia smak potrawy :) 1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie z odrobiną oleju tak aby był al dente . 2. W drugim garnku (musi być całkiem spory) rozgrzewamy olej i dodajemy pokrojoną w drobną kostkę cebulę i smażymy tak aby się ładnie zeszkliła. 3. Dodajemy pokrojone pieczarki, posiekany szpinak oraz rozgnieciony czosnek. 4. Doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy i dusimy pod przykryciem. 5. Kiedy wszystko jest już porządnie podduszone dodajemy śmietanę i mieszamy. 6. Kiedy śmietana trochę się podgrzeje wdrabiamy gorgonzolę lub inny starty ser i mieszamy tak aby uzyskał stałą konsystencję. 7. Na koniec wrzucamy do garnka ugotowany i odcedzony makaron i wszystko mieszamy. Teraz można podawać!
Pani zima
Baszka
amerykanka