petronella

petronella

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 128]

Serowe talarki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Przepis na słone ciasteczka-serowe talarki

Serowe talarki

Składniki:

Serowe talarki

 

  • 5 dag masła, 12 dag sera cheddar, 4 dag maki, szczypta soli, szczypta chili w proszku.

Sposób przygotowania:

Serowe talarki
Elektrycznym mikserem utrzyj masło na puszysty krem. Dodaj ser, makę, sól i proszek chili. Wymieszaj starannie drewniana łyzką. Gotowe ciasto przełóż na oprószoną maką stolnicę. zagniesc ciasto bardzo szybko. Uformuj wałek o średnicy około 3 cm. Zwiń w pergaminowy papier i włóż do lodówki na 1-2 godziny. Ciasto pokrój na plasterki grubosci około 0,5 cm. Ułóz je na blaszce. Piecz około 15 min w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni.

Tagi:

sery ser mak