Wokalista

Wokalista

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 543]

Książka Kucharska: Sosy Łowicz w nowej odsłonie

Serowe zawiniątka po chińsku

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Mieszanka smaków , doskonale komponuje się z chińskim sosem który dodaje smaku.

Serowe zawiniątka po chińsku

Składniki:

Serowe zawiniątka po chińsku

 

  • 1 opakowanie papieru ryżowego
  • 1 torebeczka ryżu
  • 1 sos chiński Łowicz (mały słoiczek)
  • duża garść warzyw mrożonych
  • ser żółty 15 dkg (w kawałku)

Sposób przygotowania:

Serowe zawiniątka po chińsku
Papier ryżowy namaczamy w wodzie, kładziemy na deskę i nakładamy farsz - pokrojony w kosteczkę ser żółty (niewiele, tak by wystarczyło na całe opakowanie). Następnie zawijamy tak, jak jest pokazane na odwrocie opakowania papieru ryżowego. Blaszkę lub formę smarujemy odrobiną tłuszczu i wykładamy ją naszymi zawiniątkami.Kolejną blaszkę wykładamy folią aluminiową i kładziemy na niej mrożone warzywa. Obie blaszki wkładamy do piekarnika na ok 10 minut w temp. 100stopni. W tym samym czasie gotujemy ryż zgodnie z opisem na odwrocie opakowania i podgrzewamy sos w garnuszku lub rondlu około 5 minut.Serowe zawiniątka po chińsku

Tagi:

ryż sery sosy ser