Sposób przygotowania:
Serowo brzoskwiniowe ciasteczka
Brzoskwinie osączyć z soku i pokroić na nie za grube cząstki. Margarynę stopić i przestudzić. Do miski wsypać mąkę, cukier i proszek do pieczenia, wymieszać. Do margaryny wlać mleko, wymieszać i wlać do miski z suchymi składnikami. Wymieszać ( powstanie coś jakby kruszonka ), potem dodać twaróg i wymieszać mikserem. Następnie na podsypany mąką blat wyłożyć ciasto i chwilę zagniatać aż będzie fajnie elastyczne i miękkie.
Ciasto dzielić na porcje, wałkować na placki ( nie za cienkie, nie za grube ) i szklanką wycinać kółka. Na brzegu kółka kłaść kawałek brzoskwini i zakładać drugą częścią kółeczka. Ciasteczka układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec przez 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Upieczone posypać cukrem pudrem. Najlepiej smakują jeszcze ciepłe.
Ciasto dzielić na porcje, wałkować na placki ( nie za cienkie, nie za grube ) i szklanką wycinać kółka. Na brzegu kółka kłaść kawałek brzoskwini i zakładać drugą częścią kółeczka. Ciasteczka układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec przez 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Upieczone posypać cukrem pudrem. Najlepiej smakują jeszcze ciepłe.