
djkatee
Mistrz Kuchni
[Przepisów: 244]
Ciasteczka z marmoladą brzoskwiniową.
djkatee
- TRUDNOŚĆ: średnie
- CZAS:
ocena: 4/5 głosów: 2
Nie tylko ładnie wyglądają, ale tez dobrze smakują.

Nie tylko ładnie wyglądają, ale tez dobrze smakują.
misia14
djkatee
Ja dodaje zwykły cukier, ale może być też cukier puder. Oczywiście lepiej będzie się ugniatać.
A migdały? Wg uznania. Ja wsypałam pół paczki.
misia14
dziękuję :)
luna
djkatee
Luna dziękuje za reakcje. Rozmawiałam już z Panią Henią na ten temat. Mam w głowie tyle pomysłów, że po prostu szybciej myślę, niż pisze. Oczywiście 25 dag. Zgłosiłam do moderacji.
Pyza
masło ma być twarde i zimne czy miękkie? to bardzo ważne przy cieście kruchym...
djkatee
Migdały to płatki migdałowe, z całych przecież nie można zrobić gładkiej masy. Moje opakowanie miało 75 g. Dodałam połowę.
Co do masła, to musi ono być co najmniej w temperaturze pokojowej- miękkie, żeby ładnie zagniotło się z mąką.