![djkatee](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_KWADRAT_S/avatar-damski-1001.jpg)
djkatee
Mistrz Kuchni
[Przepisów: 244]
Ciasteczka z marmoladą brzoskwiniową.
djkatee
- TRUDNOŚĆ: średnie
- CZAS:
ocena: 4/5 głosów: 2
Nie tylko ładnie wyglądają, ale tez dobrze smakują.
![Ciasteczka z marmoladą brzoskwiniową. Ciasteczka z marmoladą brzoskwiniową.](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zaslepka-1000.jpg)
Nie tylko ładnie wyglądają, ale tez dobrze smakują.
misia14
djkatee
Ja dodaje zwykły cukier, ale może być też cukier puder. Oczywiście lepiej będzie się ugniatać.
A migdały? Wg uznania. Ja wsypałam pół paczki.
misia14
dziękuję :)
luna
djkatee
Luna dziękuje za reakcje. Rozmawiałam już z Panią Henią na ten temat. Mam w głowie tyle pomysłów, że po prostu szybciej myślę, niż pisze. Oczywiście 25 dag. Zgłosiłam do moderacji.
Pyza
masło ma być twarde i zimne czy miękkie? to bardzo ważne przy cieście kruchym...
djkatee
Migdały to płatki migdałowe, z całych przecież nie można zrobić gładkiej masy. Moje opakowanie miało 75 g. Dodałam połowę.
Co do masła, to musi ono być co najmniej w temperaturze pokojowej- miękkie, żeby ładnie zagniotło się z mąką.