Sposób przygotowania:
Serowo-herbaciany kryształek bez pieczeniaETAP 1:
Każdą galaretkę rozpuścić w 300 ml wrzątku ( osobno), ostudzić i przelać do płaskie naczynia ( ponownie osobno). Wstawić do lodówki do stężenia.
Herbatę zalać 350 ml wrzątku. Zostawić na około 4-5 minut. Następnie wyjąć torebki i dodać syrop trzcinowy. Wymieszać. W między czasie żelatynę zalać 2 łyżkami wody, zostawić do napęcznienia. Gdy to nastąpi dodać ją do herbaty. Wymieszać do rozpuszczenia. Zostawić do ostygnięcia.
ETAP 2:
Do pojemnika blendera przełożyć oba rodzaje sera i zmiksować. Dodać olej kokosowy i cukier puder, ponownie zmiksować.
ETAP 3:
Na koniec dodać herbatę i po raz ostatni zmiksować.
ETAP 4:
Z każdej stężonej galaretki wykroić kosteczkę ( mniej więcej z 2/3 ilości). Dodać do masy serowej i wymieszać. Wstawić masę do lodówki na około 5-7 minut do wstępnego stężenia.
Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć biszkopty, a w pozostałe puste miejsca wysypać kulki zbożowe.
ETAP 5:
Wylać masę serową i wyrównać. Wstawić do lodówki na kolejne 5 minut. W między czasie resztę galaretki podziubać widelcem i ułożyć ja na wierzchu ciasta. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia.
Smacznego!
SylaUla