Sposób przygotowania:
Serowo-kokosowe bułeczki drożdżowe
Przesianą mąkę wsypujemy do miski, robimy w środku dołek. Wlewamy do niego letnie mleko, rozpuszczamy w nim drożdże, wsypujemy szczyptę soli i łyżeczkę cukru. Po chwili, gdy drożdże zaczną "chodzić" dodajemy żółtko i olej. Wyrabiamy ciasto. Odstawiamy je na pół godziny, w ciepłe miejsce, do wyrośnięcia. Serek słodzimy do smaku i dodajemy wiórki kokosowe.Starannie mieszamy. Gdy ciasto wyrośnie rozwałkowujemy je i kroimy w prostokąty o wielkości około 6 cm x 8 cm. Na każdą połówkę prostokąta kładziemy serek, przykrywamy druga połówką ciasta i zlepiamy ze sobą za pomocą widelca. Smarujemy bułeczki rozbełtanym białkiem jaja. Nacinamy kilkakrotnie bułeczki w poprzek . Pozostawiamy na chwilkę aby podrosły jeszcze troszkę.Pieczemy w temperaturze 220 stopni - około 20 minut.
Elficzna