Sposób przygotowania:
Shisch kebab
Wymieszaj w misce oba rodzaje mięsa,dodaj do niego jajko przyprawę do kebaba,posiekaną cebulę.Dopraw do smaku solą pieprzem lub sosem sojowym.Wyrób gładką masę i formuj z niej małe wałki lekko zwężone na końcu.Mięso nabij na szpadki lub długi drewniane wykałaczki.Posmaruj delikatni olejem i wstaw na kratkę do rozgrzanego piekarnika.Piecz przez ok 20-30 min. tak aby mięso ładnie się przypiekło.W razie potrzeby przekręć mięso w czasie pieczenia na drugą stronę.
Przygotuj dip.Posiekaj w drobną kostkę ogórek i paprykę,włóż do miseczki.Dodaj zmiażdżone ząbki czosnku,posiekany szczypiorek oraz koperek.Dodaj jogurt,dopraw do smaku solą i pieprzem.
Podawaj upieczone mięso na szpadkach w towarzystwie dipu oraz ryżu zabarwionego curry.
Przygotuj dip.Posiekaj w drobną kostkę ogórek i paprykę,włóż do miseczki.Dodaj zmiażdżone ząbki czosnku,posiekany szczypiorek oraz koperek.Dodaj jogurt,dopraw do smaku solą i pieprzem.
Podawaj upieczone mięso na szpadkach w towarzystwie dipu oraz ryżu zabarwionego curry.
paulka104
robertjankopp