Sposób przygotowania:
Shoty truskawkowo – kokosowe
Truskawki umyć odszypułkować pokroić na mniejsze cząstki. Żelatynę zalać zimnym mlekiem odstawić do napęcznienia.
Mleko kokosowe i śmietankę wlać do garneczka wsypać cukier i podgrzewać na małym ogniu do całkowitego rozpuszczenia się zarówno cukru jak i mleka kokosowego które ma konsystencję gęstej śmietany.
Schłodzić do temperatury pokojowej.
Żelatynę podgrzać do rozpuszczenia, wlać do mleko-śmietany i dokładnie wymieszać. Rozlać do małych kieliszków i do każdego dodać po około 2 łyżeczki truskawek.
Wstawić do lodówki do zastygnięcia ok.30 min.(najlepiej na całą noc).
Mleko kokosowe i śmietankę wlać do garneczka wsypać cukier i podgrzewać na małym ogniu do całkowitego rozpuszczenia się zarówno cukru jak i mleka kokosowego które ma konsystencję gęstej śmietany.
Schłodzić do temperatury pokojowej.
Żelatynę podgrzać do rozpuszczenia, wlać do mleko-śmietany i dokładnie wymieszać. Rozlać do małych kieliszków i do każdego dodać po około 2 łyżeczki truskawek.
Wstawić do lodówki do zastygnięcia ok.30 min.(najlepiej na całą noc).