Sposób przygotowania:
Shrek
Oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier i żółtka. To można ubić mikserem. Następnie dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i mieszamy łyżką aż do zgęstnienia masy. Masę wylewamy na natłuszczoną i wysypaną bułką tartą blachę. Pieczemy w 160-180 st.C 30-40 min. Budynie rozpuszczamy w 1,5 szklanki Pysia. Pozostałą część napoju gotujemy i wlewamy rozpuszczone budynie. Gotujemy i mieszamy tak długo, dopóki nie wyjdzie nam konsystencja budyniu. Rozsmarowujemy to na cieście i układamy delicje. Jedna galaretkę rozpuszczamy w szklance wody i czekamy aż trochę stężeje i łączymy z bitą śmietaną. Rozsmarowujemy to na delicjach. Czekamy aż stężeje. Pozostałe dwie galaretki rozpuszczamy wg przepisu na opakowaniu i zalewamy tężejącą masą na bitą śmietanę. Smacznego!
miniaeryk
misiolka
olka3004
sorki za błąd