jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Książka Kucharska: Przekąski-zakąski, czyli coś na ząb

Siekana wątróbka z orzechami.

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Bardzo ciekawy sposób na podanie watróbki.

Siekana wątróbka z orzechami.

Składniki:

Siekana wątróbka z orzechami.

 

  • 250 g watróbki z drobiu
  • 4 kromki pumpernikla
  • 1 cebula
  • 2 gałązki selera naciowego
  • pół szklanki siekanych orzechów włoskich
  • sól, pieprz czarny i ziołowy - do smaku
  • olej do smazenia

Sposób przygotowania:

Siekana wątróbka z orzechami.
Drobno posiekaną cebulę zeszklij na oleju, dodaj posiekaną, oczyszczoną z błon watróbkę i przesmaż ją mieszają, by nie była surowa. Dodaj drobno posiekane łodygi selera naciowego, przyprawy i duś ok. 5 minut. Orzechy upraż krótko na suchej patelni. Na kromki pumpernikla rozłóż watróbkę, posiekane  orzechy i udekoruj listkami selera.