Sposób przygotowania:
Drobiowe mielone
Czerstwą bułkę namaczamy w mleku.
Cebule kroimy w kostkę, smażymy na oleju, odstawiamy do przestudzenia.
Mięso przekładamy do miski, wbijamy jajka, dodajemy cebulę, odciśniętą bułkę, bułkę tartą, sól, pieprz, majonez, czosnek granulowany, paprykę mieloną. Wyrabiamy masę mięsną. Formujemy kotlety.
Kotlety smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.
Rada: kotlety dobrze smakują, gdy podgrzewamy je w sosie, np. pieczarkowym.
Cebule kroimy w kostkę, smażymy na oleju, odstawiamy do przestudzenia.
Mięso przekładamy do miski, wbijamy jajka, dodajemy cebulę, odciśniętą bułkę, bułkę tartą, sól, pieprz, majonez, czosnek granulowany, paprykę mieloną. Wyrabiamy masę mięsną. Formujemy kotlety.
Kotlety smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.
Rada: kotlety dobrze smakują, gdy podgrzewamy je w sosie, np. pieczarkowym.