WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2167]

Siekane kotleciki drobiowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kotleciki drobiowe z posiekanej drobno piersi kurczaka z majonezem i przyprawami. Są delikatne i pulchne.

Siekane kotleciki drobiowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Siekane kotleciki drobiowe

 

  • 1 większa pierś z kurczaka
  • 1 jajko
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżka majonezu
  • 2 łyżki startego żółtego sera
  • Sól, pieprz
  • Majeranek
  • Przyprawa gyros
  • Olej

Sposób przygotowania:

Siekane kotleciki drobiowe

ETAP 1:

Pierś z kurczaka umyć i osuszyć. Pokroić w drobną kostkę i wrzucić do miski. Wbić jajko, wsypać mąkę, starty ser oraz przyprawy: sól, pieprz, majeranek i przyprawę gyros. Dodać majonez. Wszystko dokładnie wymieszać łyżką, przykryć i odstawić do lodówki na ok. 2 godziny.

Na patelni rozgrzać olej. Łyżką wykładać porcje masy i lekko spłaszczyć. Kotleciki smażyć z obu stron na złoty kolor.

Podawać z ulubionymi dodatkami.

Siekane kotleciki drobiowe
Kotleciki drobiowe w trakcie smażenia na patelni
Siekane kotleciki drobiowe
Masa drobiowa wyłożona na gorący olej na patelnię
Siekane kotleciki drobiowe
Wymieszana masa drobiowa na kotleciki siekane
Siekane kotleciki drobiowe
Ser, mąka i przyprawy dodane do posiekanego mięsa

Tagi:

kotlety mięso