Sposób przygotowania:
Ćwiartka z kurczaka pieczona z jabłkamiETAP 1:
Czosnek przecisnąć przez praskę. Wszystkie składniki marynaty oprócz soli i pieprzu razem wymieszać.
ETAP 2:
Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, oprószyć solą i pieprzem.
ETAP 3:
Dokładnie obtoczyć w przygotowanej marynacie i odłożyć w chłodne miejsce na kilka godzin.
ETAP 4:
Marchewkę obrać, pokroić w krążki. Jabłko pokroić w ósemki, usunąć gniazda nasienne, razem z marchewką wsypać do naczynia żaroodpornego.
Na wierzchu ułożyć mięso, zawinąć w folię i włożyć na 1 godzinę do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. 10-15 minut przed końcem pieczenia usunąć folię, aby mięso mięso nabrało rumianego koloru i miało chrupiącą skórkę.