Sposób przygotowania:
Pierogi ruskie z kleikiem ryżowym
W maszynce do mięsa zmielić ugotowane ziemniaki apotem dodać kleik i cebulkę oraz przyprawy do smaku i wymieszać farsz.
Składniki na ciasto pierogowe umieścić w misce, wymieszać a potem zagnieść ciasto.
Ciepłą miską zakryć ciasto i zostawić aby odpoczęło na 30 minut.
Potem ciasto podzielić na porcje i wałkować, wycinać kółka i nakładać nadzienie.
Zlepiać pierogi i układać na ściereczce.
Gotowe pierogi gotować kilka minut od wypłynięcia i podawać okraszone lub zostawić do podsmażenia i podać odsmażane z ulubionymi dodatkami.
Składniki na ciasto pierogowe umieścić w misce, wymieszać a potem zagnieść ciasto.
Ciepłą miską zakryć ciasto i zostawić aby odpoczęło na 30 minut.
Potem ciasto podzielić na porcje i wałkować, wycinać kółka i nakładać nadzienie.
Zlepiać pierogi i układać na ściereczce.
Gotowe pierogi gotować kilka minut od wypłynięcia i podawać okraszone lub zostawić do podsmażenia i podać odsmażane z ulubionymi dodatkami.
skuter5
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2