Sposób przygotowania:
Siekane kotleciki drobiowe z natką pietruszki
Filet z kurczaka myję, osuszam a następnie kroję w nie za dużą kostkę.
Pokrojony filet posypuję przyprawami, mieszam i zostawiam na 15 minut.
Po tym czasie dodaję jajka, majonez i znowu mieszam.
Do masy dodaję mąkę, tyle aby masa nie była zbyt luźna ale też nie była zbyt gęsta.
Na koniec dodaję posiekaną natkę pietruszki.
Całość dokładnie mieszam do połączenia wszystkich składników.
Na patelni rozgrzewam olej nakładam porcje masy, smażę nie duże placuszki na złoty kolor z obydwu stron.
Podaję jako przekąskę na rodzinne imprezy i nie tylko, albo jako dodatek do drugiego dania.
Pokrojony filet posypuję przyprawami, mieszam i zostawiam na 15 minut.
Po tym czasie dodaję jajka, majonez i znowu mieszam.
Do masy dodaję mąkę, tyle aby masa nie była zbyt luźna ale też nie była zbyt gęsta.
Na koniec dodaję posiekaną natkę pietruszki.
Całość dokładnie mieszam do połączenia wszystkich składników.
Na patelni rozgrzewam olej nakładam porcje masy, smażę nie duże placuszki na złoty kolor z obydwu stron.
Podaję jako przekąskę na rodzinne imprezy i nie tylko, albo jako dodatek do drugiego dania.
gosia56
BozenaMatuszczyk
Dziękuję Gosiu.;)