Sposób przygotowania:
Siekane kotleciki drobiowo warzywne z żółtym serem
Podwójną piersi z kurczaka oczyszczamy, myjemy i osuszamy, następnie kroimy w drobniejszą kostkę. Natkę pietruszki, cebulkę zieloną oraz koperek zielony siekamy. Paprykę czerwoną oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy w drobną kostkę. Cebulę i czosnek po obraniu drobno siekamy.
Wszystkie składniki przekładamy do miski wbijamy jajka, mąkę oraz przyprawy. Dokładnie mieszamy. Na samym końcu dodajemy starty na tarce (grube oczka) żółty ser.
Na patelni rozgrzewamy olej, nakładamy masę i smażymy kotleciki z obu stron na rumiany złoty kolor.
Podajemy z ziemniakami z ulubioną surówką albo jako samodzielną smaczną przekąskę.
Wszystkie składniki przekładamy do miski wbijamy jajka, mąkę oraz przyprawy. Dokładnie mieszamy. Na samym końcu dodajemy starty na tarce (grube oczka) żółty ser.
Na patelni rozgrzewamy olej, nakładamy masę i smażymy kotleciki z obu stron na rumiany złoty kolor.
Podajemy z ziemniakami z ulubioną surówką albo jako samodzielną smaczną przekąskę.