Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Siekane kotlety z kurczaka

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Idealne na upalne dni. Największą zaletą tych kotletów jest to, że przygotujesz je szybko i łatwo. Pyszne urozmaicenie klasycznych kotletów.

Siekane kotlety z kurczaka

Składniki:

Siekane kotlety z kurczaka

 

  • 1 filet z kurczaka
  • 1 papryka czerwona
  • 10 dag sera żółtego
  • 3 jajka
  • 2 łyżki maki pszennej
  • 2 łyżki maki ziemniaczanej
  • Olej do smażenia
  • Sól
  • 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka

Sposób przygotowania:

Siekane kotlety z kurczaka

I

Siekane kotlety z kurczaka
Przygotowanie mięsa oraz pokrojenie papryki oraz pozostałych składników.

1. Mięso myjemy, osuszamy, bardzo drobno kroimy i przekładamy do miski. Dodajemy bardzo drobno pokrojoną, oczyszczoną z nasion paprykę, starty na tarce o dużych oczkach żółty ser, wbijamy jajko, wsypujemy sól, przyprawę do kurczaka oraz mąki i dokładnie mieszamy.

II

Siekane kotlety z kurczaka
Smażenie kotletów

Nakładamy łyżką na rozgrzany olej i smażymy z każdej strony.

III

3. Kotlety gotowe.
4. Smacznego.